Arin Teaterproduktion
Berättelser om mod – hopp – tillit

Arin Teaterproduktion skapar både egna föreställningar och i samarbete med andra. Med ord, musik och bild vill vi beröra vår publik känslomässigt och samtidigt stämma till eftertanke. I alla våra produktioner är berättelsen ledsagaren som för oss genom nya rum och vidare ut i världen. Välkommen att följa med oss på den resan!

Vår ambition är att nå så långt vi kan med våra berättelser och ger därför alla våra produktioner på både svenska och engelska. Vi vill också arbeta för att luckra upp genrerna; drama och komedi, musik och teater men även uppdelningen mellan åldrar. Förhoppningen vi har är att så många som möjligt ska kunna ta del av och känna sig berörda av våra föreställningar. Vår drivkraft är att allltid nå fram med berättelsen till våra åhörare oavsett ålder och bakgrund. Vi spelar i hela Sverige och även utanför landets gränser.

Arin Teaterproduktion grundades 2014 men har innan dess skapat föreställningar under andra namn, i olika konstellationer. Den första produktionen var en bearbetning av Mark Twains underfundiga novell Adams dagbok. Den hade premiär på Den Lilla Teatern i Uppsala 2000. Året efter satte vi upp En månad på landet baserad på Ivan Turgenevs pjäs med samma namn. Till Turgenevs flyhänta text adderade vi folkmusik.

Efter det så har Arin Teaterproduktion gjort flera samarbeten med musiker i olika former som Juliettetrion, Smålands Musik och Teater samt med ensemble élucian. Vi vill utforska hur text och musik kan interfolieras så att de två konstformerna sömlöst går in i varandra och i slutändan förstärker berättelsen så mycket som möjligt.

Vår senaste musikteaterföreställning Beethoven i Stalingrad spelades både i Sverige och i Storbritannien. Till sommaren 2024 kommer vi ha premiär på två nya produktioner där vi blandar nykomponerad musik med text varav en är Hoppets okuvliga fjädrar. Utöver det så turnerar vi under våren med våra rena teateruppsättningar Ondskan och En Sista Historia – The Ballad of Pondlife McGurk.