Oändligt är vårt stora äventyr

Inspirerad av Vilhelm Mobergs liv och episka verk

När de finner varandra är Rakel och Nils unga studenter. Det är en ljummen vår i vad som ska bli den varma sommaren. Mitt i det moderna storstadsvimlet dras de in i Utvandrarnas lantliga historia och dess författares stormiga liv. Tillsammans färdas Nils och Rakel över den Amerikanska kontinent för att följa i båda fiktiva och verkliga generationernas tidigare spår. Det blir en resa fylld av upplevelser och samtal men inte minst ett uppvaknande för dem själva. Vid Stilla havets kust skiljs deras vägar. När Nils ett kvarts sekel senare förlorar sin partner kommer det ett brev med poststämpel Carmel, USA.

Oändligt är vårt stora äventyr skildrar tre generationers som följer sin övertygelse, söker efter ett hem och någonstans finner sig själva. Var eller hur skapar man ett hem? Kan vi acceptera en människans idéer när de inte själva lever upp till sina ideal? Är det möjligt att förlåta ett svek?

Berättelsen är inspirerad av karaktärerna från utvandrareposet och blandar biografiskt material om Vilhelm Moberg med fiktion och nykomponerad musiken. Föreställningen är skapat av Jesper Arin och Nina Åkerblom Nielsen.

Speltid: ca 60 min

Medverkande
Greger Siljebo – Fiol
Jesper Arin – Skådespelare
Nina Åkerblom Nielsen – Sång och Piano

Musik av Nina Åkerblom Nielsen
Musik av Greger Siljebo