På engelsk mark

Efter en lång resa kom vi till slut fram till Manchester. Staden har verkligen en intressant arkitektur och mycket spännande kvarter att gå runt i, allt från nybyggda områden runt The Lowery till vackra klassiska red-brickhus.
Det närmast fiktionsartade biblioteket byggt till John Rylands minne är värt ett besök. Känslan som faller över en när man går runt där är att vilja sätta sig med en uppsjö Harry Potter, Narnia eller Sagan om ringen böcker tillsammans med en kopp te och bara försvinna in i berättelsernas värld.
Konstmuseet mitt inne centrum vid St Peters Square var också givande framförallt att se Martin Parrs fotografier över Manchester och dess blandade befolkning under flera decennier. Det gav en bredare bild över staden och även tiden som gått.

Nu har vi också hunnit med York med ett imponerade järnvägsmuseum, pittoresk stadskärna med romerska anor och en storslagen katedral. Där det i tornet blev dags för en liten turistdans.