En lekfull iscensättning
om kampen att hitta sig själv

Tvillingarna Bruce och Brian föddes i Kanada 1965. Vid åtta månaders ålder får båda pojkarna problem med urinröret. De läggs in för att genomgå en enkel operation men något går fel, väldigt fel. Bruce könsorgan bränns sönder. Hans unga föräldrar är förkrossade. Några månader senare ser de ett program på tv om en lyckad könskorrigering genomförd av en mycket karismatisk doktor. 

Bruce föräldrar skriver ett brev till doktor Money. Efter övertalning från den banbrytande men också högst kontroversiella psykologen vid Johns Hopkins universitetet bestämmer sig föräldrarna att förändra Bruce till Brenda. Doktor Money lovar att allt kommer bli bra bara de gör som han säger. Brenda växer upp omedveten om vad som skett. Hon känner bara att något inte stämmer. Vid fjorton års ålder får hon reda på sanningen. Hon beslutar sig då för att transitionera sig till man.

Berättelsen bygger på den sanna historien om David Reimer. Den fick premiär den 20 december på Jönköpings Kulturhus inför en(!) åskådare från Jönköpings Posten som hyllade den. Uppsättningen finns att boka för turné genom TEATERi i hela Sverige. Den kommer även att finnas tillgänglig i en engelsk version och planers sättas upp i Belgien på flamländska våren 2021.

BOY är skriven och regisserad av holländska Carly Wijs. Hon har tidigare bland annat skapat den hyllade uppsättningen Us/Them som vann First Fringe Award vid Edinburgh Festival Fringe. Us/Them har turnerat runt om i Europa och spelats på National Theatre i London. 

För scenografin står Stef Stessel som är verksam i Belgien och en av grundarna till teatern de Roovers i Antwerpen.

I rollerna Jesper Arin och Vanja Godée

Producent Lisa Robertsson