Nu är det äntligen release för En annan AlbinSveriges Radio. Ett radiodrama som bygger på boken av Johan Unenge med samma namn.

Berättelsen handlar om 12-åriga Albin som glöms kvar i skogen under en orienteringstävling i skolan. Från att ha varit pojken som ingen ser blir han helt plötsligt den som alla pratar om. En annan Albin är en underhållande berättelse om vikten av att bli sedd och se andra.

Pjäsen spelades in i början av sommaren i Vimmerby och jag gör Albins något stressade pappa. Det var en väldigt roligt upplevelse att få vara delaktig i den här produktionen med så trevliga och yrkesskickliga kollegor. Berättelsen vänder sig till alla men inte minst till skolor som underlag för olika samtal.

En annan Albin sänds i sex delar på cirka 15 minuter vardera och finns ute från och med idag söndagen den 14 november på Sveriges Radio.

En annan Albin - Omslag till boken av Johan Unenge