Rolig och inspirerande nyårskonsert
på årets sista skälvande dag

Efter ett år som återigen har präglats av vissa hinder att nå ut med scenkonst var det gott att få möta en publik med ett program fyllt av musik och dikter. Nina Åkerblom Nielsen, Greger Siljebo och Erik Ottosson stod för musiken i folkmusikton på piano, orgel, bas och fiol samt sång av den förstnämnda. Jag, Jesper, reciterade texter av T S Eliot, Karin Boye, Walt Whitman, ur Predikaren samt Tennysons Nyårsklockan. Samtliga texter som vi valt är välkända men att förmedla Tennysons ord på nyårsafton känns allt lite extra. Åkerblom Nielsen har även tonsatt och gjorde en musikalisk version av denna inte minst i Sverige klassiska dikt som hon uruppförde under konserten.

Tyvärr tillåter ju inte tiderna just nu en större publik men det var under förutsättningarna, med avstånd välbesökt i Sofiakyrkan i Jönköping. Nu ser vi fram emot ett 2022 som förhoppningsvis ska innebära lite större möjligheter att mötas i kyrkor, teatrar, konsertlokaler och scenkonsthus av olika slag.

God fortsättning på 2022!

Ljus i Sofiakyrkan
Sofiakyrkan i Jönköping